Zamieszczone przez pstrykacz
[O1] Brak podświetlenia zegary, deska [rozwiązanie]
Zwiń
X
-
[O1] Brak podświetlenia zegary, deska [rozwiązanie]
Witam
Z góry przepraszam jeśli temat jest w złym miejscu
Miałem ostatnio mały problem z podświetleniem zegarów i deski tym wszystkim co można przyciemnić regulatorem porostu nie świeciło
Na Google i forach znalazłem szczątkowe i niedokładne informacje wiec postanowiłem zając się tym sam i napisać potem rozwiązanie
Nie świeciły zegary przyciski na konsoli środkowej i wyłączniki w drzwiach
Świeciły się tylko
-pokrętło świateł ale ono się zawsze świeci gdy kluczyk w stacyjce
-pokrętła od nawiewu ale one zawsze świecą z postojówkami nawet bez regulatora
Wiec zacząłem od sprawdzenia bezpieczników - i nic bo nie ma bezpiecznika od tego
Podmieniłem regulator od kolegi z Golfa (gdzie wszystko działa) - nic nie podziałało
Zastanowiło mnie ze regulator jest ciepły a wręcz gorący wiec wpoiłem go do golfa i działa
Następnie przejrzałem wszystkie styki (wyłączniki na desce, zapalniczka, regulator, pokrętło świateł itp) wszystko do czego jest łatwy dostęp i co jest sterowane regulatorem - i nic
Przypomniałem sobie o pomarańczowym kabelku do radia w kostce ISO który jest podpisany LIGHTS (tak przynajmniej jest najczęściej)
wyjąłem radio i zobaczyłem ze ten kabelek się wysunął z kostki i pewnie styka się z masa wiec go poprawiłem i dodatkowo zaizolowałem i włączam światła i...
Hurra Stała się Jasność wszystko działa
Mam nadzieje ze temat pomocny i jeśli nie w ty miejscu co trzeba proszę o przeniesienie lub poinformowanie gdzie mam go przepisać
DZIĘKUJĘBył BMW E36 316 1995r
był FIAT 126P 2000r
jest SKODA OCTAVIA I 1,6 AVU z LPG 2001r
-
Komentarz